Τρομοκρατησαν τον κοσμο για ....κακοκαιρια άνευ προηγούμενου


Χωρίς προβλήματα και αρκετά ήπια.... πέρασε από την κεντρική Ελλάδα το κύμα τη κακοκαιρίας. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις ξεκίνησαν από την περιοχή της Λαμίας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ωστόσο είχαν μικρή διάρκεια μιας ώρας περίπου. 

Όταν το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας μεταφέρθηκε νοτιότερα στην....

περιοχή της Βοιωτίας με κατεύθυνση προς την Αττική λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα και για διάρκεια περίπου μια ώρας έφτασε το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας περισσότερο έντονο αλλά βραχύτερο.

Κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας Αθηνών από τα Οινόφυτα μέχρι τη Λαμία από 2 έως 3 τα ξημερώματα οι οδηγοί αντιμετώπισαν ισχυρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά οι ταχύτητες της κίνησης των οχημάτων.

Από τις 4 το πρωί και μετά τα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να υποχωρούν σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα με εξαίρεση τη νότιο Εύβοια την περιοχή Κύμης, Καρύστου και Σκύρου όπου εμφανίστηκαν λίγο πριν τις 7 το πρωί.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν στο πόδι όλη τη νύχτα ωστόσο όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους το κύμα αυτό της κακοκαιρίας πέρασε πολύ ήπια από την περιοχή.

Αντίθετα λίγο μετά τις τρεις ξημερώματα εκτροχιάστηκε ένα βαγόνι από εμπορική αμαξοστοιχία στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λιλαίας κοντά στην Αμφίκλεια χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη την ώρα στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές βροχοπτώσεις χωρίς όμως οι αρμόδιοι του ΟΣΕ να συνδυάζουν την κακοκαιρία με τον εκτροχιασμό.

Ώρες ταλαιπωρίας όμως για τους επιβάτες που από 3:30 τα ξημερώματα αφού η συγκοινωνία από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έχει διακοπεί και μεταξύ Τιθορέας και Λιανοκλαδίου μετακινούνται με λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.