Πολύτεκνοι φοιτητές δε μπορούν να μετεγγραφούν...Προβλήματα στις μετεγγραφές ..!!!



Προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί πολύτεκνοι φοιτητές.... στις μετεγγραφές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα Τμήματα που εξετάζουν τα δικαιολογητικά απαιτούν από τα τέκνα των πολυτέκνων να....

είναι όλα κάτω των 23 ετών για να τους δοθεί η μετεγγραφή.

Τα Τμήματα στηρίζονται στο γεγονός ότι η 1η παράγραφος του άρθρου 6 του ν.3454/2006 ορίζει ηλικιακό όριο 23 ή 25 ετών  για τα τέκνα των πολυτέκνων και όχι στην παράγραφο 3 που ορίζει ότι "οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του ν. 860/1979 (ΦΕΚ 2 Α'), όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβά­νουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύο­νται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα"Σχολές στις οποίες εντοπίζονται προβλήματα με τις μετεγγραφές των πολυτέκνων είναι: Μηχανολόγοι ΤΕΙ Πάτρας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολές ΤΕΙ Κρήτης.

Η ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) έχει κινητοποιηθεί και έχει αποστείλει επιστολές, τόσο στις σχολές, όσο και στο υπουργείο, προκειμένου να ενημερώσει ότι δεν ισχύει το ηλικιακό όριο των 23 ετών στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.







http://www.mycampus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.