Γονατιστοί αύριο στο Παρίσι με νέα μέτρα 2,5 δις, εκλιπαρούν για την επιστροφή της τρόικας..!!!


Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο.... ο Γκίκας Χαρδούβλεης προκειμένου να έχει συνάντηση με την Τρόικα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αργά χθες βράδυ συμφωνήθηκε να υπάρξει την Τρίτη 25/11/2014 στο Παρίσι συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους....
επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση...

Οι ντόπιοι φορείς της μνημονιακής συμμορίας εξετάζουν πακέτο με πολλά «μέτρα-ημίμετρα», τα οποία τα αθροίζει και τα ποσοτικοποιεί για να καλύψει μέρος της διαφοράς των 2,5 δισ. ευρώ που τη χωρίζουν στο δημοσιονομικό κενό του 2015 από τους ελεγκτές. Μέχρι και αργά χθες το βράδυ μάλιστα είχε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών η "διαπραγματευτική" ομάδα, με βάση τις οδηγίες που έδωσε το Σάββατο ο Σαμαράς στον Γκίκα Χαρδούβελη για τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές των δανειστών, οι ελεγκτές έχουν λάβει γνώση του «πακέτου» με τα πολλά «μικρά μέτρα» και, παρότι δεν πείθονται, τα αξιολογούν, ζητούν λεπτομέρειες και δεν αποκλείεται να τα δεχτούν για να «ξεμπλοκάρει» η διαπραγμάτευση που έχει βρεθεί σε τέλμα εδώ και ενάμισι μήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που έχει «αμπαλάρει» η σαμαρική συμμορία αφορούν κυρίως μέτρα λιτότητας και περικοπές σε δήμους και ΔΕΚΟ, αλλά και σε κάποιες μισθολογικές δαπάνες στο Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες όπως καταγράφουν και οι σημερινές εφημερίδες, έχει "κλειδώσει" το πρώτο νέο ισοπεδωτικό μέτρο που αφορά στις συντάξεις (5 έτη περισσότερα για πρόωρη σύνταξη), όλα δείχνουν ότι πάμε σε περικοπή των νέων κύριων συντάξεων έως 30% και σε αύξηση ορίου ηλικίας, το ίδιο προκύπτει και για τα ζητήματα των εργασιακών, των ομαδικών απολύσεων και των νέων μειώσεων στο Δημόσιο, ενώ εκκρεμεί και η υπόθεση του ΦΠΑ (καθιέρωση ενιαίου συντελεστή και κατάργηση του μειωμένου στα ακριτικά νησιά). Και μόνο που τα γνωστά σαμαρικά παπαγαλάκια επικεντρώνονται στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού των 2,5 δις (για το οποίο τα ίδια ομολογούν ότι θα καλυφθεί με νέα μέτρα) δείχνει ότι ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ.

Έχοντας χαθεί πανηγυρικά ακόμα και το δήθεν χειρότερο σενάριο χρονοδιαγράμματος (όπως διατυπωνόταν το Σεπτέμβριο, από την τότε...επίσκεψη στο Παρίσι που η τσογλαναρία είχε το θράσος να χαρακτηρίσει ως "τέλος των ελέγχων στην Αθήνα"), πλέον η αποτυχημένη κουστωδία εκλιπαρεί την τρόικα να επιστρέψει την ερχόμενη Κυριακή ή Δευτέρα (30 Νοεμβρίου ή 1η Δεκεμβρίου) στην Αθήνα, πιθανόν μόλις για 1-2 μέρες και να φύγουν πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή του νέου Προϋπολογισμού (ξεκινά την Τετάρτη και ψηφίζεται την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου) προκειμένου να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης ή να ετοιμάσουν μια δήλωση προόδου ως την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου που να δείχνει ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, ασχέτως τού ότικάτι τέτοιο συνεπάγεται επισήμως ότι θα ζητηθεί να ψηφιστεί μέσα στους επόμενους μήνες ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Δηλαδή, αντί του...Οκτωβρίου (!) όπως λεγόταν αρχικά, συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει ΟΥΤΕ καν μέχρι τις 7 (τουλάχιστον) Δεκεμβρίου.

Έτσι θέλει να «ξεκλειδώσει» και τη διαδικασία για τη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο που θα ακολουθήσει από το 2015 (αν δεν παραταθεί το υπάρχον για κάποιους επιπλέον μήνες, όπως εκτιμάται λόγω των καθυστερήσεων), ώστε να ανακοινωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου, καθώς θα πρέπει και να επικυρωθεί από δέκα εθνικά κοινοβούλια πριν κλείσουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων ή αμέσως μετά –και μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου το αργότερο.





http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2014/11/25_25.html#.VHRAtSKUels

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.