Χολαργός: Μαρτυρίες παιδιών για ξυλοδαρμό 14χρονου συμμαθητή τους από αστυνομικούς.!!!

Αναστάστωση επικρατεί στο Χολαργό.... μετά το πρωτοφανές περιστατικό της προληπτικής σύλληψης μαθητών που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την υποκίνηση συμμαθητών τους σε κατάληψη. Οι προληπτικές προσαγωγές μαθητών του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Χολαργού σημειώθηκαν την....
Κυριακή. Αυτό που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν ένα 14χρονο μαθητή.
Η Έφη Παπαδάκη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού δήλωσε ότι «τέσσερις μαθητές του Λυκείου μας προσήχθησαν από διαφορετικά σημεία της πόλης μας στα γραφεία της Αστυνομίας προληπτικά για εξακρίβωση στοιχείων. Κατ’ αρχήν εκφράζουμε την αντίθεσή μας, επειδή οι προσαγωγές έγιναν από άντρες της Ασφάλειας, χωρίς να επιδείξουν ταυτότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μας λένε ότι μέχρι να φτάσουν στο τμήμα ήταν τρομοκρατημένα, γιατί δεν ξέρανε σε ποιου πραγματικά το αυτοκίνητο είχαν μπει».
Σύμφωνα με όσα καταγγέλει η κυρία Παπαδάκη αστυνομικοί κυνήγησαν δύο μαθητές Γυμνασίου τους οποίους υποπτεύθηκαν για διάρρηξη της εισόδου του 1ου Γυμνασίου: «Τους φόρεσαν χειροπέδες και τους προσήγαγαν στο Α.Τ. Χολαργού. Ένας εξ αυτών χτύπησε με κλωτσιές τον ένα μαθητή στο σώμα και με γροθιά στο πρόσωπο, ενώ τον κλώτσησε στη συνέχεια και μέσα στο αστυνομικό τμήμα», σημειώνει χαρακτηριστικάΣύμφωνα με επιστολή που ανήρτησε στο ιστολόγιό του ο Σύλλογος Γονέων συνόδευσε τους μαθητές του Λυκείου Χολαργού στην  που πραγματοποίησαν στις 3 Νοέμβρη στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού. Στη συνάντηση που είχαν με την Διοικήτρια του Α.Τ. Χολαργού, μαζί με τους εκπροσώπους  των μαθητών, και εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής». Όπως επισημαίνεται στην επιστολή τους: «Εκφράσαμε  την  έντονη δυσφορία μας για τα γεγονότα και την έντονη ανησυχία μας για την ασφάλεια των παιδιών. Εξηγήσαμε ότι με τέτοιες ενέργειες διασαλεύεται η τάξη στην πόλη μας, οι πολίτες –πολύ δε περισσότερο τα παιδιά μας– τρομοκρατούνται και ότι η αστυνομία αντί να επιτελεί το ρόλο της που είναι η προστασία των πολιτών επιτυγχάνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η κ. Διοικήτρια μάς είπε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή της το γεγονός και ότι μέριμνά της είναι η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια των πολιτών. Στη συνέχεια και μετά από μια πρώτη έρευνα διαπίστωσε τη βασιμότητα της καταγγελίας και δήλωσε ότι θα διατάξει ΕΔΕ».
Το συνομίλησε με μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού οι οποίοι μεταφέρουν όσα γνωρίζουν για την προσαγωγή συμμαθητών τους που από αστυνομικούς.
Οι μαθητές δε μπορούν να πιστέψουν όλα αυτά που συνέβησαν και δηλώνουν σοκαρισμένοι αλλά και έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στέλνοντας ένα δικό τους μήνυμα για να αποτραπούν ανάλογα βίαια περιστατικά για τα οποία ευθύνεται η Αστυνομία
Συναντήσαμε με την κάμερα του παιδιά που περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό όλα όσα εκείνοι λένε ότι συνέβησαν στο σχολείο τους.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.