Unicef: 1.000.000 παιδιά ξεψυχούν μια ημέρα μετά τη γέννηση τους…!!!



Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η UNICEF στην έκθεσή της για την παιδική θνησιμότητα και τους τρόπους αντιμετώπισής της.
Ένα εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν την πρώτη μέρα της ζωής τους, κυρίως από αστοχίες των συστημάτων υγείας αποκαλύπτεται στην έκθεση ενώ ...

άλλα 2,8 εκατομμύρια βρέφη πεθαίνουν στις κρίσιμες πρώτες 28 μέρες της ζωής τους.

Πολλοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν εύκολα να προληφθούν με απλές, χαμηλού κόστους παρεμβάσεις πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη γέννηση σημειώνει η UNICEF. 

Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από χώρα σε χώρα και μεταξύ πλούσιων και φτωχών στην αφομοίωση και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που είναι διαθέσιμες για τις έγκυες και τα μωρά τους. Κάπως έτσι εξηγείται, επομένως, το ότι οι χώρες που εμφανίζουν κάποιους από τους μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων νεογνών είναι η Αιθιοπία (84.000 θάνατοι, 7% κάλυψη), το Μπαγκλαντές (77.000 θάνατοι, 27%), η Νιγηρία (262.000 θάνατοι, 38%) και η Κένυα (40.000 θάνατοι, 42%).

Ωστόσο, στην ίδια έκθεση υπογραμμίζεται ότι από το 1990 και μετά ο απόλυτος αριθμός των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών έχει μειωθεί στο μισό από 12,7 εκατομμύρια σε 6,3 εκατομμύρια. Το ίδιο διάστημα στην Ελλάδα η παιδική θνησιμότητα στα παιδιά κάτω των πέντε ετών σημειώνει μείωση κατά 65% και ετήσιο ρυθμό μείωσης 4,5%. Η αντίστοιχη παγκόσμια μείωση είναι 49% και ο ετήσιος ρυθμός μείωσης 3%.




http://www.newsplus.gr/kosmos/koinwnia/Unicef:_1000000_paidia_ksepsyxoyn_mia_imera_meta_ti_gennisi_toys/?n=209672

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.