Οι Γερμανοί θα κλείσουν όλα τα ελληνικά σούπερ μάρκετ!!!

Οι Γερμανοί θα κλείσουν όλα τα ελληνικά σούπερ μάρκετ
Στα νύχια των Γερμανών η ελληνική παραγωγή .....άριστης ποιότητας, τροφές σκουπίδια για τους Έλληνες που δεν θα μπορούν να αγοράσουν, ούτε αυτά που παράγουν.
Ένας εφιάλτης που σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθρο της «Κυριακάτικης Kontranews», οι μεγάλες πολυεθνικές τα γερμανικά μεγαθήρια προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα στην χώρα μας. Σε δραματική οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ....
ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αφού «τα τελευταία 5 χρόνια δέχονται απίστευτες επιθέσεις από τις ξένες πολυεθνικές που τις προμηθεύουν και τα φτηνά γερμανικά σουπερ μάρκετ.» Άμεση συνέπεια να κινδυνεύουν οι 100.000 εργαζόμενοι σε αυτές τις αλυσίδες να μείνουν άνεργοι και χιλιάδες Ελληνες παραγωγοί να μην μπορούν στο μέλλον να διαθέσουν τα προϊόντα τους, στην ελληνική αγορά.
Η οικονομική κρίση και η εφαρμογή των σκληρών μνημονιακών πολιτικών έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ, την πενταετία 2009-2013, η μέση μηνιαία δαπάνη των ελληνικών νοικοκυριών, μειώθηκε κατά 31,5%.
Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Kontranews», στην κατάρρευση των μεγάλων ελληνικών σούπερ μάρκετ τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη τεράστια χρέη που ξεπερνούν το 1,5 δις ευρώ, συνέβαλε και  η απληστία των μεγάλων ξένων πολυεθνικών, που χρεώνουν τα ελληνικά σουπερ μάρκετ πολύ ακριβότερα από ότι στις άλλες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα, εκατοντάδες προϊόντα να πωλούνται έως και 30% ακριβότερα από ότι στο εξωτερικό και τα ελληνικά σούπερ μάρκετ για να μειώσουν τη διαφορά αναγκάζονται να πουλάνε με ελάχιστο κέρδος. 
Οι γερμανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά, πουλώντας πολύ φτηνά γιατί όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Kontranews», φέρνουν στην Ελλάδα τριτοκοσμικά προϊόντα και μολυσμένα τρόφιμα χείριστης ποιότητας.
Τα χρέη των ελληνικών ομίλων (αγγίζουν το 1,5 δις) και η επίθεση που δέχονται από τις πολυεθνικές και τους Γερμανούς ανταγωνιστές τους, μπορεί να τα οδηγήσει μέχρι και σε λουκέτο.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Kontranews», αν δεν επέμβει η ελληνική κυβέρνηση, το εμπόριο τροφίμων θα περάσει σε ξένα χέρια και οι Ελληνες θα τρέφονται με επικίνδυνα κατώτερης ποιότητας τρόφιμα. Την ίδια στιγμή, σε αυτό το θλιβερό σενάριο, ελληνική αγνή παραγωγή υψηλής θρεπτικής αξίας και ανώτερης ποιότητας, θα εξάγεται στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτικών αγαθών, γίνεται σαφές, ότι τα σούπερ μάρκετ, αποτελούν τα στηρίγματα της οικονομίας και συνεισφέρουν στην τοπική ανάπτυξη. Το ελληνικό κοινό σύμφωνα με την έρευνα, δηλώνει πως τα σούπερ μάρκετ συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην τοπική ανάπτυξη με τις θετικές απαντήσεις στη σχετική ερώτηση να φτάνουν τις 79%.  Επίσης υψηλό είναι και το ποσοστό του 74% που δηλώνει ότι τα σούπερ μάρκετ, ενισχύουν την ελληνική περιφέρεια και τους τοπικούς Ελληνες παραγωγούς. Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ στηρίζουν την οικονομία, δίνοντας την δυνατότητα σε Ελληνες παραγωγούς να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά και λειτουργούν ανασταλτικά, στην μάστιγα της ανεργίας, απασχολώντας χιλιάδες Ελληνες.
Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες αλλαγές. Δημοσιονομικές, διαρθρωτικές, πολιτικές και το μέλλον είτε είναι όνειρο, είτε είναι εφιάλτης, είναι θέμα επιλογών. Όταν μια χώρα δεν στηρίζει τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα, δεν ενισχύει τις εξαγωγές και εισάγει όλο και περισσότερα, τότε βρίσκεται σε μια πολύ  διαφορετική πορεία από αυτή της ανάπτυξης. 
Επίσης στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Kontranews», περιγράφεται πως πανίσχυρα γερμανικά συμφέροντα, μεθοδεύουν το στραγγαλισμό των ελληνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν ολοκληρωτικά τον κλάδο της λιανικής πώλησης τροφίμων, για να διαθέσουν στη χώρα μας τη σαβούρα που δεν μπορούν να πουλήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η αρπαγή των ελληνικών αλυσίδων, με εξευτελιστικό αντίτιμο, οι επιπτώσεις τόσο στην οικονομία, όσο και στην παραγωγή της χώρας θα είναι καταστροφικές. Τα ελληνικά είδη διατροφής και τα κτηνοτροφικά προϊόντα κινδυνεύουν να μείνουν στα αζήτητα και να αντικατασταθούν με φτηνή γερμανική σαβούρα. Η επιβίωση της ελληνικής παραγωγής είναι ένας αγώνας άνισος, αφού την ίδια στιγμή όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, που τα ελληνικά σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δανείζονται με μεγάλα επιτόκια,  οι γερμανικές αλυσίδες, έχουν πρόσβαση σε φαινομενικά απεριόριστη χρηματοδότηση.   
Το τραπεζικό σύστημα και τα αναπτυξιακά προγράμματα τόσο από ευρωπαϊκούς όσο και από τους εσωτερικούς πόρους μπορούν να βοηθήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να αντιστρέψουν την κατάσταση, να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να γίνουν το φράγμα που θα ανακόψει αυτήν την επέλαση. Άμεση αντίδραση χρειάζεται από την κυβέρνηση και το λαό, έτσι ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο γερμανικό μονοπώλιο στην λιανική πώληση τροφίμων, κάτι  που θα ήταν ένα ισχυρό κτύπημα στην ελληνική οικονομία, ένα κτύπημα που θα πήγαινε την ελληνική παραγωγή πολλά χρόνια πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.