Στο έλεος του θεού το Λιμάνι των Αβδήρων – Στο πόδι οι ψαράδες μετά το λουκέτο στον Λιμενικό Σταθμό.!!!

Εικόνα ερημοποίησης παρουσιάζει ...το Λιμάνι των Αβδήρων μετά και το λουκέτο στον Λιμενικό Σταθμό της περιοχής, στα...τέλη του Αυγούστου, με την ανησυχία και τον φόβο των αλιέων, ερασιτεχνών και επαγγελματιών, να εντείνεται γύρω από τη....
φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης ανέλαβε καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συγκεντρωθούν την ερχόμενη Τετάρτη στις 19.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, ώστε να συζητηθούν θέματα γύρω από την προστασία των αλιευτικών σκαφών, τη συντήρηση και φύλαξη του χώρου, αλλά και δράσεις που μπορεί να αναληφθούν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωσήφ Μεϊμαρίδης, “εδώ και πολύ καιρό διαμαρτυρόμαστε στους πολιτικούς φορείς της Ξάνθης για την εγκατάλειψη του Λιμενικού Σταθμού. Η Ροδόπη και η Αλεξανδρούπολη πανηγυρίζουν γιατί δεν έκλεισε κανένας δικός του Σταθμός και κατάφεραν να τους κρατήσουν ανοιχτούς” τονίζοντας πως πλέον μετά και την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού η περιοχή του Λιμανιού, που ήδη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υποδομών, ερημοποιήθηκε ακόμη περισσότερο. “Το ζητούμενο πλέον είναι αρχικά πως θα προστατεύσουμε τα σκάφη και στο εξής πρέπει να συντονιστούμε όλοι και να δούμε πως θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα” εξηγεί ο ίδιος, για να προσθέσει πως ήδη ο Σύλλογος έχει καταθέσει έγγραφο αίτημα προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το κτήριο του Λιμενικού Σταθμού, ώστε να παραχωρηθεί με μίσθωμα ο κάτω χώρος στο ίδιο τον Σύλλογο ώστε να τοποθετηθούν εκεί γραφεία και κάποιος υπάλληλος φύλαξης με ευθύνη και έξοδα του ίδιου του Συλλόγου. 

“Στις 29 Αυγούστου τα πήραν όλα και έφυγαν και από τότε επικρατεί ερημία. Φοβάμαι μην αρχίσουν και οι διαρρήξεις στο κτήριο και αρχίσουν να αφαιρούν κουφώματα, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις” υπογραμμίζει ο κ. Μεϊμαρίδης, συμπληρώνοντας πως “μέχρι στιγμής δεν είχαμε περιστατικά κλοπών αλλά χειμώνας έρχεται και το πρόβλημα πρέπει με κάποιον τρόπο να λυθεί. Το να γινόταν μια μείωση του προσωπικού στον Λιμενικό Σταθμό θα ήταν κάτι που θα το δεχόμασταν, αλλά όχι να τον κλείσουν και να εξαφανιστούν. Στη γειτονική Ροδόπη οι φορείς ασχολήθηκαν, έστω πήραν ένα τηλέφωνο, και κράτησαν του Λιμενικούς Σταθμούς. Στην περιοχή μας, είχαμε εκλογές, είχαν άλλη δουλεία φαίνεται”





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/09/blog-post_4510.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.