Δύσκολες ώρες έρχονται για τους Έλληνες μετά από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ..!!!



Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος...., της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel «η Ελλάδα αφήνει πίσω της την ύφεση των τελευταίων έξι χρόνων...
Η οικονομία της χώρας της κρίσης αναμένεται να αναπτυχθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αναμένετο μέχρι πρότινος. Αυτό προβλέπουν τρεις έρευνες που δόθηκαν στη....

δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα. Οι συντάκτες όμως υπογραμμίζουν την ίδια ώρα ότι εάν η χώρα θέλει να ξεπεράσει μόνιμα την κρίση, θα πρέπει να συνεχίσει με τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Σε διαφορετική περίπτωση η κρίση μπορεί να επιστρέψει σύντομα».

Αναφερόμενο στις σχετικές εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ αλλά και της Eurobank, το άρθρο επισημαίνει ότι «η ανάπτυξη στηρίζεται κυρίως στην ιδιωτική κατανάλωση, η οποία αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 0,7 %.

Το ότι οι Έλληνες ξοδεύουν και πάλι περισσότερα προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα εισοδήματα των νοικοκυριών εξακολουθούν να μειώνονται. Την τρέχουσα χρονιά αναμένονται και άλλες περικοπές στις συντάξεις. Η Κομισιόν υπολογίζει ότι το 2014 οι μισθοί θα μειωθούν στην Ελλάδα κατά 1,5 %.

Προφανώς όμως πολλά νοικοκυριά προχωρούν τώρα σε αγορές τις οποίες είχαν αναβάλει τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού -κατά τους πρώτους πέντε μήνες ο αριθμός των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 17 %- συμβάλει στην αναθέρμανση της οικονομίας.

Το δημοσίευμα, όπως αναφέρει και το Deutsche Welle, αναφέρεται και στις εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας για αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης και παράλληλη μείωση της ανεργίας μέχρι το 2020.

«Οι συντάκτες των τριών εκθέσεων όμως υπογραμμίζουν: προϋπόθεση για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίσει η Ελλάδα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στον οποίο εισήλθε μετά τις πιέσεις των διεθνών πιστωτών της.

Οι δομικές μεταρρυθμίσεις είναι εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη αδυναμία της ελληνικής οικονομίας που είναι η ελλιπής ανταγωνιστικότητα. Στο προοίμιο των ευρωεκλογών εξασθένησε ο μεταρρυθμιστικός ζήλος, συμπεραίνουν οι συντάκτες της έκθεσης του ΙΟΒΕ. Το Ίδρυμα προειδοποιεί: εάν η Ελλάδα μειώσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, τότε αργά ή γρήγορα η κρίση θα επιστρέψει αναπόφευκτα στη χώρα».






http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/07/blog-post_2071.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.