BLOOMBERG: ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΟ ...ΣΤΗΝ ΕΕ

Ενα κράτος θα εγκαταλείψει το ευρώ υποστηρίζουν οι διεθνείς αναλυτές. Επιπλέον, θεωρούν, ότι  μία ισχυρότερη δημοσιονομική ένωση ή μία μικρότερη ενωμένη νομισματική ζώνη αποτελούν την καλύτερη λύση στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην περιοχή, σύμφωνα με παγκόσμια δημοσκόπηση του  Bloomberg.
Συγκεκριμένα,  σχεδόν οι μισοί εκ των ερωτηθέντων-στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Δεκεμβρίου- θεωρούν  ότι μία ή περισσότερες χώρες  θα εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη μέσα σε ένα χρόνο.
Ακόμα, το ένα τρίτο πιστεύει ότι θα εγκαταλείψει το ευρώ ακόμα μια χώρα μέχρι το τέλος του 2016. Το  37% λέει πως η δημοσιονομική ένωση αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για την τρέχουσα κρίση, ενώ το 24% δηλώνει ότι οι συμμετοχή στο ευρώ θα πρέπει να συρρικνωθεί.
Εδιαφέρον προκαλεί το γεγονός, ότι υπήρξε σχεδόν ομοφωνία μεταξύ των ερωτηθέντων για το αν θα χρεοκοπήσει η ....
Ελλάδα- όπως και σε προηγούμενες έρευνες- ενώ τα ποσοστά για μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Πορτογαλίας αυξηθήκαν από το 56% στο 63%.  Το ένα τρίτο προέβλεψε πως η Ιρλανδία δεν θα είναι σε θέση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, το οποίο αποτελεί και το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο του 2010.
Το 9% θεωρεί ότι η Γαλλία μπορεί να χρεοκοπήσει, ενώ μόλις το 4% πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Επισημαίνεται, πως πάνω από τα τέσσερα πέμπτα των επενδυτών βλέπουν να χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, ενώ σχεδόν λίγο πάνω από τους μισούς δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να απεμπλακούν από την έκθεσή τους στο ευρώ και την κρίση χρέους της περιοχής μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Τέλος, το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ως την χειρότερη επενδυτική επιλογή για τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.