ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήπως ήρθε η στιγμή να κόψετε το κάπνισμα; Ακόμη και αν δεν θέλετε, μόλις διαβάσετε το παρακάτω άρθρο, ίσως το ελαττώσετε και κάποιοι από σας μπορεί και να το σταματήσετε τελείως!
Μόλις περάσουν 20 λεπτά που σβήσατε το τελευταίο σας τσιγάρο , οι χτύποι της καρδιάς σας θα αρχίσουν να μειώνονται και να αγγίζουν τα φυσιολογικά επίπεδα.
Δύο ώρες χωρίς τσιγάρο, θα μειώσουν την πίεση σας και η κυκλοφορία του αίματος θα γίνεται βελτιωθεί. Τα δάχτυλα των άνω και κάτω άκρων επίσης θα γίνουν πιο ζεστά.

Δώδεκα ώρες χωρίς τσιγάρο. Το μονοξείδιο του άνθρακα θα μειωθεί και θα πλησιάσει τις φυσιολογικές τιμές ενώ τα επίπεδα του οξυγόνου θα αυξηθούν σημαντικά.
Ο κίνδυνος για κάποιο καρδιακό επεισόδιο στους καπνιστές είναι 70% υψηλότερο απ ότι στους μη καπνιστές. Εάν για μία ημέρα λοιπόν δεν καπνίσετε ο κίνδυνος ενός τέτοιου επεισοδίου μειώνεται σιγά σιγά.
Η οσμή και η γεύση θα είναι καλύτερη εάν δεν καπνίσετε για δύο ημέρες, ενώ στις τρεις μέρες η νικοτίνη θα .....
εγκαταλείψει τον οργανισμό σας! Κάποιοι από σας μπορεί να παρουσιάσετε πονοκέφαλο ναυτία αλλά και συναισθηματικές διακυμάνσεις.

Σε περίπτωση τώρα που δεν καπνίσετε για ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων , θα είστε σε θέση να ασκηθείτε χωρίς να νιώσετε το αίσθημα της κόπωσης, αφού η κυκλοφορία του αίματος θα γίνεται κανονικά και οι πνεύμονες θα λειτουργούν σωστά.
Οι περισσότεροι καπνιστές έχουν ένα μόνιμο βήχα συνήθως τις πρωινές ώρες. Αυτός θα ελαττωθεί, αν δεν ανάψετε κανένα τσιγάρο για ένα μήνα.

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά αν κάποιος διακόψει το κάπνισμα για ένα χρόνο. Ο κίνδυνος να πάθετε κάποιο καρδιακό επεισόδιο μειώνεται στο 50%, ενώ αν δεν καπνίσετε για πέντε χρόνια το ποσοστό αυτό μειώνεται ακόμη περισσότερο και είναι το ίδιο με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Εκτός από τις καρδιακές παθήσεις που προκαλεί το κάπνισμα , επίσης ευθύνεται και για τον καρκίνο των πνευμόνων. Η βλαβερή αυτή συνήθεια α αποτελεί το 90% των θανάτων του καρκίνου παγκοσμίως. Εάν για δέκα χρόνια δεν καπνίσετε , τότε το ποσοστό αυτό μειώνεται στο μισό.

Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τσιγάρο.Μπορεί να φαίνεται δύσκολο για έναν καπνιστή , τα αποτελέσματα όμως που θα έχει στην υγεία του είναι θεαματικά. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων θα είναι ακριβώς ο ίδιος με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Τα μακροπρόθεσμα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος είναι τεράστια. Σύμφωνα με την αμερικανική ένωση καρδιοπαθών, οι μη καπνιστές, κατά μέσο όρο, ζουν 14 χρόνια περισσότερο από τους καπνιστές. Εγκαταλείψτε σήμερα κιόλας τη βλαβερή αυτή συνήθεια και η διάρκεια της ζωή σας θα μεγαλώσει όσο δεν φαντάζεστε!
http://www.24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.