ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με φόντο τη διαλυμένη Αθήνα, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει νέο ραντεβού σήμερα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οργανώνεται και περικύκλωση της Βουλής στην οποία θα συμμετέχει και...
το ΚΚΕ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

• Λεωφορεία - Τρόλεϊ, θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τις 21.00

• Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος - Μετρό, θα λειτουργήσουν από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στον Προαστιακό και τα τρένα του ΟΣΕ. Τα δρομολόγια του Μετρό θα τερματίζουν στο ....
σταθμό Δ. Πλακεντίας.

• Τραμ, θα λειτουργεί από τις 08.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

• Κλειστοί - με εντολή της αστυνομίας - θα παραμείνουν για 2η ημέρα οι σταθμοί του μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. Οι συρμοί θα διέρχονται αλλά δεν θα ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ - ΕΠΙΒΙΒΑΖΟΥΝ επιβάτες.

• Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια θα είναι έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

• Στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Ο ΟΑΣΘ θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της πόλης και θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Ποιοι άλλοι απεργούν

Σε επαναλαμβανόμενη 48άωρη Πανελλαδική απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στην κατάργηση οργανικών θέσεων και το καθεστώς εφεδρείας. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας συνεχίζει μέχρι την Παρασκευή την απεργία της. Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Οι εφοριακοί θα απεργούν στο πλαίσιο των δύο 48άωρων απεργιών που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα.

Θα συνεχιστεί η απεργία στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ, έως 6.00 πμ της Παρασκευής 21/10/2011, που κήρυξε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) απεργεί και καλεί τους εργαζομένους στα ταχυδρομεία να δώσουν δυναμικό παρών και στη νέα απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη.

Ακόμη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με 4άωρες στάσεις εργασίας, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και την Παρασκευή με 24άωρη απεργία.

Για μία μέρα ακόμη, αποφάσισαν οι δικηγόροι, να απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ στο χορό των «κινητοποιήσεων» μπαίνουν και οι διοικητικοί δικαστές, οι οποίοι προχωρούν σε ημίωρη διακοπή των συνεδριάσεων κάθε μέρα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι πότε.

Συγκεκριμένα θα ανεβαίνουν στην έδρα αντί στις 09:00 που ξεκινά το ωράριο, στις 9:30. Τα αιτήματά τους αφορούν σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα. Αυτή ίσως και να είναι μια πρώτη αντίδραση των δικαστών στην επίθεση που δέχθηκαν χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.